Meld je aan en mis niks

Beerenburg

Sonnema Berenburg

30% Herkomst: Nederland

Sonnema wordt gemaakt met trots en passie volgens dezelfde geheime receptuur als Fedde Sonnema in 1860.

Sonnema geeft je drankje een extra bite!

Misschien is Sonnema nieuw voor je, misschien ken je de drank al. Het maakt niet uit, want eigenlijk is er de afgelopen anderhalve eeuw niets veranderd. Het begon in Friesland met de eigenzinnige herbergier Fedde Sonnema die met zijn eigen recept Sonnema maakte en daarmee veel extra klanten naar zijn herberg trok. Inmiddels is Sonnema ook buiten de grenzen van het Friese landschap erg populair. Sinds 1860 is er veel veranderd, maar sommige dingen blijven onveranderd, zoals het recept!

Sonnema in de mix
Sonnema is een heerlijk Nederlands drankje dat je perfect kunt mixen. Sonnema heeft een stevig karakter waardoor ‘t lekker is in de mix met cola, sinas, lemon drinks, ice tea, Rivella of sparkling fruitwater. Sonnema geeft je drankje een extra bite!

In de unieke receptuur worden o.a. gentiaanwortel, sandelhout, duizendguldenkruid, esblad, oranjeschillen en andere kruiden gebruikt. Zo begon het ruim 150 jaar geleden en zo doen we het nog steeds. Ambachtelijk en eerlijk. Met zorg en volgens oud (geheim) familierecept.

Na 150 jaar wordt Sonnema nog steeds gemaakt in Friesland, maar gedronken in de hele wereld, door iedereen, het hele jaar door!

Wilt u meer weten over de geschiedenis van Sonnema? In het Sonnema bezoekerscentrum duik je even terug in de tijd. In een uur tijd word je meegenomen door geschiedenis van Sonnema en wordt direct duidelijk waarom Sonnema zo’n bijzondere drank is. De rondleiding duurt 1,5 uur en bestaat o.a. een brand movie, kijkje op de kruidenzolder en een rondleiding in de Sonnema bottelarij. Na afloop van de rondleiding wordt er geproefd. Ga jij voor Sonnema in de mix of puur? Klik hier voor beschikbare tijden.

Inhoud

Beschikbaar in inhoudsvarianten: 4cl, 20cl, 50cl, 100cl, 150cl, 300cl en 300cl thuistap.

Smaak

Delicaat karakter van wortels en bitterheid, kruidnagel en kaneelkruidigheid, iets amandel, karamelen chocolade-achtige zoete afwerking, prettige afdronk.

Geur

Ingetogen bittere aroma’s, pikante kruidennoten, anijs, munt, chocolade, delicaat zoethout, niet te veel kruidigheid.

Perfect serve

Longdrinkglas gevuld met ijsblokjes 35ml Sonnema toevoegen en aftoppen met cola!