Meld je aan en mis niks

Jonge Jenever

Olifant

35% Herkomst: Nederland

Het verhaal van Olifant begint al in 1841. In dat jaar start de productie van Olifant door de familie Melchers in Schiedam, het hart van de jeneverstokerij. In hetzelfde jaar maakt Olifant voor het eerst een reis naar de Nederlandse koloniën in Zuid- en West-Afrika.

Olifant, sinds 1841

Het verhaal van Olifant begint al in 1841. In dat jaar start de productie van Olifant door de familie Melchers in Schiedam, het hart van de jeneverstokerij. In hetzelfde jaar maakt Olifant voor het eerst een reis naar de Nederlandse koloniën in Zuid- en West-Afrika. Schepen vol met Olifant jonge graanjenever bereiken de havens van Afrika. Omdat het voor de bevolking niet duidelijk was wat er precies in de vaten zat, werd het herkenbare logo van Olifant in het leven geroepen. Vanaf dat moment wist iedereen: Olifant staat voor jonge graanjenever. Sindsdien reist Olifant de hele wereld over. Het icoon met de herkenbare Afrikaanse olifant neemt de consument mee op reis, een reis door de Nederlandse geschiedenis van de jenever.

Het huidige gemoderniseerde etiket toont nog steeds het wapen van jeneverstad Schiedam en een imposante Afrikaanse olifant in oranjebruine tinten, als herinnering aan het Nederlandse jenevererfgoed en de vroegere reizen van Olifant naar verre Nederlandse koloniën.

Inhoud

Beschikbaar in inhoudsvariant: 100cl.

Smaak

De moutwijn is goed te proeven, waardoor Olifant jonge graanjenever ook prima in de mix kan.

Smaak

De moutwijn is goed te proeven, waardoor Olifant jonge graanjenever ook prima in de mix kan.

Geur

Moutwijn is goed te herkennen.

Kleur

Transparant

Perfect Serve

Ginger Elephant: 50 ml Olifant jonge graanjenever, 200 ml Ginger Ale, 1 plakje gember, 1 schijfje sinaasappel, ijsblokjes.

Om onze website te bezoeken, moet je 18 jaar of ouder zijn.

- -