Meld je aan en mis niks

Rum

Saint James 12Y Rhum Agricole

43% Herkomst: Martinique

Een lange rijping van minstens 12 jaar voor een rijke en complexe rum.

Saint James, the art of rum since 1756

De lange rijping van de Saint James rum in kleine vaten, gevuld volgens een specifieke graad, ontwikkelt een typische extractie die evolueert in de tijd en die garant staat voor een typische houtsmaak. In de loop der jaren krijgt men een vermindering van alcohol met als gevolg een dunnere extractie en een progressieve concentratie: na 7 jaar zal er 35% van de oorspronkelijke hoeveelheid alcohol in de vaten verdampt zijn, na 12 jaar 52% en na 15 jaar 60%. De Saint James trilogie van 7 – 12 – 15 jaar (minimale rijping per leeftijd), gemaakt met respect voor eeuwenoude tradities, zijn stuk voor stuk buitengewoon aromatisch en nodigen u uit voor een ultieme proeverij!

Inhoud

Beschikbaar in inhoudsvariant: 70cl.

Kleur

Heldere mahoniekleur.

Geur

De 12 jaar heeft een eerste aanzet van hout noten en is door het contact met het vat ver-smolten, wat een invloed heeft op de aromatische kwaliteit van het geconcentreerd product.

Smaak

Noten van hout en gebrand (koffie, gegrild) worden vergezeld van levendigere kruiden zoals nootmuskaat en Indisch hout, om geleidelijk plaats te maken voor meer zoete tonen van kaneel en steenvruchten in eau-de-vie. Tevens worden de tannines die uit het hout geëxtra heerd worden steeds complexer en bieden bruine koperachtige reflecties die de aroma’s weer­spiegelen (droog fruit, kruidig). Dit versterkt de gebrande noot van de Saint James 12 jaar.

Afdronk

Deze aromatische stoffen, op een subtiele manier aangebracht door het hout, zorgen voor een lange afdronk van Saint James rum.

Om onze website te bezoeken, moet je 18 jaar of ouder zijn.

- -