Meld je aan en mis niks

Rum

Saint James 15Y Rhum Agricole

43% Herkomst: Martinique

Een uitzonderlijke rijping van minstens 15 jaar staat garant voor een klassevolle rum: Deze tijdloze Saint James is uniek door zijn rijping in eikenhouten vaten. Het is heel uitzonderlijk om zulke oude rum te vinden in Martinique.

Saint James, the art of rum since 1756

De lange rijping van de Saint James rum in kleine vaten, gevuld volgens een specifieke graad, ontwikkelt een typische extractie die evolueert in de tijd en die garant staat voor een typische houtsmaak. In de loop der jaren krijgt men een vermindering van alcohol met als gevolg een dunnere extractie en een progressieve concentratie: na 7 jaar zal er 35% van de oorspronkelijke hoeveelheid alcohol in de vaten verdampt zijn, na 12 jaar 52% en na 15 jaar 60%. De Saint James trilogie van 7 – 12 – 15 jaar (minimale rijping per leeftijd), gemaakt met respect voor eeuwenoude tradities, zijn stuk voor stuk buitengewoon aromatisch en nodigen u uit voor een ultieme proeverij!

Inhoud

Beschikbaar in inhoudsvariant 70cl.

Kleur

Heldere mahoniekleur.

Geur

De bosachtige noten (champignon, droog hout) van deze rum vermengen zich met gebrande noten (gebrand hout, gegrilde/getoaste noten) van de gebrande vaten.

Smaak

Noten van muskaatnoot en eau-de-vie van fruit. In de mond overheersen de tannines en het hout, vergezeld van noten van droog of gebrand hout die in heel de mond waarneembaar zijn.

Afdronk

Heel aromatisch met verschillende houtachtige noten die evolueren van houtgewas tot drogere aroma’s (varen, kreupelhout) die steeds dominanter worden.

Om onze website te bezoeken, moet je 18 jaar of ouder zijn.

- -