Meld je aan en mis niks

Rum

Saint James 7Y Rhum Agricole

43% Herkomst: Martinique

Een rum die minstens 7 jaar gerijpt heeft en daardoor een rijkvol aroma gekregen heeft.

Saint James, the art of rum since 1756

De lange rijping van de Saint James rum in kleine vaten, gevuld volgens een specifieke graad, ontwikkelt een typische extractie die evolueert in de tijd en die garant staat voor een typische houtsmaak. In de loop der jaren krijgt men een vermindering van alcohol met als gevolg een dunnere extractie en een progressieve concentratie: na 7 jaar zal er 35% van de oorspronkelijke hoeveelheid alcohol in de vaten verdampt zijn, na 12 jaar 52% en na 15 jaar 60%. De Saint James trilogie van 7 – 12 – 15 jaar (minimale rijping per leeftijd), gemaakt met respect voor eeuwenoude tradities, zijn stuk voor stuk buitengewoon aromatisch en nodigen u uit voor een ultieme proeverij!

Inhoud

Beschikbaar in inhoudsvariant: 70cl.

Kleur

Heldere mahoniekleur.

Geur

Een eerste aanzet van zachte kruiden (kaneel met een ondertoon van vanille), gemengd met droge vruchten & overheersend gekonfijt fruit.

Smaak

Door het 7-jarige houtcontact ontstaat een typische Saint James smaak: zoete geroosterde noten met een hint van mokka op een achtergrond van varens en houtgewas.

Afdronk

De aanwezige tannines geven aan deze 7 jaar oude rum Saint-James een mooie lange aromatische afdronk. Het geheel wordt gekenmerkt door een warme eindnoot.

Om onze website te bezoeken, moet je 18 jaar of ouder zijn.

- -