Meld je aan en mis niks

Whisky

Glen Moray 21Y Portwood Finish

46.3% Herkomst: Schotland

Glen Moray 21YO, een perfect uitgevoerde met Port-finished Single Malt, voortbouwend op de expertise van Glen Moray op het gebied van wood finishing.

A beautiful 21YO building on Glen Moray expertise in wood finishing

De Glen Moray 21Y Portwood Finish heeft na destillatie 19 jaar lang in een eerste vulling ex-bourbonvat gerust. Twee jaar geleden nam de meesterdistillateur van Glen Moray, de beslissing om het rijpingsproces twee jaar voort te zetten in gebruikte vaten van Tawny Port. Portwijn kan tot enkele tientallen jaren rijpen, afhankelijk van het type wijn, in een vat of fles. De gebruikte portvaten zijn afkomstig van het porthuis Porto Cruz en de portwijn komt van wijngaarden hoog op de heuvel in de Douro-vallei, nu een UNESCO-werelderfgoed in het noordoosten van Portugal. House Grand Cruz werd opgericht aan de oevers van de rivier de Douro in 1887, waardoor dit een eeuwenoud merk is en vandaag de dag het grootste portmerk ter wereld.

Deze op portvaten gefinishte Speyside single malt combineert de kruidige zoetheid van ex-bourbonvaten en rijke wijnaroma’s die ontstaan uit de authentieke uit Portugal geïmporteerde portvaten. Gepresenteerd in een elegante doos met een stijlvolle houten schuiflade. Niet-koud gefilterd, 46,3%, een natuurlijke kleur, en gemaakt in kleine batches.

Inhoud

Beschikbaar in inhoudsvariant: 70cl

Smaak

Mooi gebalanceerd en vol karakter. Zwarte bessen en drop domineren de eerste indruk, waarna volle karamel en chocolade met chilipeperextract het smaakpalet overnemen. Een echte smaaksensatie.

Geur

Intense bessen vloeien over in romige vanille en rijke karamel met een toets van versgebakken peperkoek.

Kleur

Rijk en bevredigend. Pure chocolade en gekarameliseerde rozijnen blijven op de tong liggen, lang nadat de laatste slok werd geledigd.

Om onze website te bezoeken, moet je 18 jaar of ouder zijn.

- -