Meld je aan en mis niks

Whisky

Glen Moray Mastery

52.3% Herkomst: Schotland

Een weergaloze, karaktervolle malt whisky met veel diepte. Gecreëerd door meesterdistilleerder Graham Coull, uit vijf verschillende oude whisky’s van Glen Moray.

A whisky beyond compare for Glen Moray 120th anniversary

Graham Coull, meester distiller van Glen Moray,  vertelt over de Mastery:

“De op madeiravaten gerijpte spirit die we hebben gekozen om het hart van de whisky te vormen, grijpt terug op de oorspronkelijke traditie van Glen Moray om te experimenteren met verschillende, innovatieve rijpingstechineken. Met deze whisky geef ik een twist aan een drank die door eerdere generaties meesterdistilleerders is ontwikkeld.” 

“Ik wilde iets uit 1978 gebruiken, een van de oudste whisky’s in onze opslagplaatsen die is ontwikkeld door Robert Brown, meesterdistilleerder van de derde generatie, die van 1959 tot 1987 aan het roer van Glen Moray stond. Ook wilde ik vaten gebruiken die in de jaren 80 en 90 zijn gevuld door mijn voorganger Ed Dodson.” 

“We hebben deze vermengd met een whisky die zijn volledige rijpingstijd in sherryvaten heeft doorgebracht en met een deel dat is gerijpt in portvaten, zodat de complexiteit van het eindproduct goed tot zijn recht zou komen.”

 “De whisky die in portvaten is gerijpt, voegt wat lichtheid toe die volgens ons een goed tegenwicht biedt aan de robuustere smaken van de op sherry- en madeiravaten gerijpte delen van de blend.”

Glen Moray Mastery, een weergaloze malt whisky!

Kleur

Rijk goud

Geur

Een geurexplosie van gesuikerde rabarbercrumble, chocoladerozijnen en op eikenhout gerookte amandelen.

Smaak

Een cocktail van gebrande en geroosterde koffiebonen, gesmolten pure chocolade en zoete rozijnen geweekt in versterkte wijn. Rijk, complex en zeer goed gebalanceerd.

Afdronk

Lang en bevredigend. Kruiden en eikenhout treden op de voorgrond. Een whisky om van te genieten en te overdenken.

Inhoud

Beschikbaar in inhoudsvariant: 75cl.

Are you of legal drinking age?