Glen Moray viert zijn 120e verjaardag

En dat doet hij met een buitengewone malt whisky.
Glen Moray “Mastery”

2017 is een heel bijzonder jaar voor Glen Moray!

Glen Moray 120

Het is namelijk 120 jaar geleden sinds het merk begon met produceren in de distilleerderij van Elgin. De huidige bestuurder en meesterdistilleerder Graham Coull, die in 2005 het stokje overnam, is vereerd dat hij tijdens dit belangrijke jaar voor Glen Moray aan het roer mag staan. Zoals hij zelf zegt: “Het is een voorrecht om ons team tijdens dit feestelijke jaar te mogen leiden en ik ben er ongelooflijk trots op dat ik in de voetsporen van de vorige distilleerders mag treden, stuk voor stuk mannen die Glen Moray groot hebben gemaakt”.

Glen Moray Mastery

Wist u dat….
De Glen Moray-distilleerderij in 1830 begon als de West Brewery in Elgin? Bijna zeventig jaar lang werden hier verscheidene lokale ales geproduceerd. Op 27 januari 1897 werd de Glen Moray Glenlivet Distillery Company Ltd opgericht en later dat jaar, op 13 september, vloeiden de eerste druppels gedistilleerde drank uit de koperen ketels. De nieuwe drank werd in allerlei verschillende vaten gegoten, destijds een ongebruikelijke werkwijze. Het is een traditie die ook nu nog wordt voortgezet: Glen Moray wordt ter plaatse in diverse vaten gerijpt, van sherry- en chardonnayvaten tot portvaten. Dit levert een complex spectrum van geuren en smaken op.

En nu viert Glen Moray zijn verjaardag met een weergaloze malt whisky.
Alleen een werkelijk buitengewone whisky is goed genoeg om de 120e verjaardag van Glen Moray mee te vieren. In april 2017 presenteerde meesterdistilleerder Graham Coull ‘Mastery’, een limited edition die zorgvuldig is samengesteld uit vijf karakteristieke oude whisky’s.

Glen Moray Mastery box

Wilt u meer weten over deze buitengewone malt whisky? Lees hier verder.