LABEL 5 Scotch Whisky – City cocktail campaign

Vijf prijswinnende Mixologists uit UK zijn een samenwerking met LABEL 5 Scotch Whisky aangegaan om nieuwe cocktailrecepten te maken geïnspireerd op hun eigen steden.

De City Cocktail Campaigne brengt vijf Mixologists, prijswinnaars van een eerdere competitie in de UK, vanuit vijf verschillende steden uit UK samen, die de taak hadden om met LABEL 5 Scotch Whisky, lokale producten en ingrediënten cocktailrecepten te maken die gebonden zijn aan de stad.

De Mixologists en steden die hebben deelgenomen aan de campagne zijn:
• Tommy Matthews – Birmingham, The Edgbaston
• Alex Godfrey – Bristol, Milk Thistle
• Mark Holmes – Cardiff, The Dead Canary
• Matthew Lyle – Glasgow, Hard Rock Café
• Thomas Higham – Leeds, The Maven

Één van de gecreëerde cocktails is de ‘The Old Rhubard’ een door Leeds geïnspireerd drankje waarvan het recept wortelt in de locatie van de stad namelijk de Rhubard-driehoek, met lokaal gekweekte rabarber vermengd met LABEL 5 Whisky. De vier andere cocktails in de campagne smelten ingrediënten geïnspireerd op de cultuur van de stad samen met iconische Britse smaken zoals Earl Grey thee.
Julia Pinonély, International Brand Manager van LABEL 5, zei: “de ethos van ons merk is gaat over het vieren van diversiteit, en onze propositie ‘The Power of 5’ was een perfect manier om 5 mixologists vanuit UK bij elkaar te brengen om gedurfde cocktails te maken geïnspireerd door de omgeving. LABEL 5 is er om mensen bij elkaar te brengen, en deze campagne brengt onze vriendschapscultuur tot leven, gecombineerd met het benadrukken van de vele manieren om van Whisky te genieten. “

De cocktails zijn gemaakt met de prijswinnende LABEL 5 Classic Black of de LABEL 5 Premium Black.

Label Yorkshire by Thomas Higham, Leeds
Ingrediënten
• 40ml LABEL 5 Classic Black Scotch Whisky
• 15ml Porto Cruz Tawny
• 3 druppels rabarber bitters.

Bereiding:
Vul een cocktailshaker met de ingrediënten en voeg dan ijs toe tot ¾ van de shaker. Giet het drankje in een glas gevuld met ijs en garneer met een sinaasappelschil.

Label Yorkshire