Nieuw Glen Moray 10Y Fired Oak & 21Y Portwood Finish

Glen Moray 10YO Fired Oak en 21YO Portwood Finish
Glen Moray introduceert niet een maar twee nieuwe bottelingen: Fired Oak op basis van 10 jaar oude whisky en een 21 jaar oude botteling. Bij de Fired Oak vindt 10 jaar oude whisky gerijpt in bourbonvaten en whisky gerijpt in extra sterk gebrande vaten van Amerikaans eiken elkaar. Het resultaat is een complexe whisky met een uiterst zachte smaak die gepaard gaat met intense noten van kruiden en geroosterde vanille. De Glen Moray 21 YO Portwood Finish kwam tot stand in het hart van Speyside en is doordrongen van traditie. Het is een complex resultaat, die de kruidige zoete smaak van oude bourbonvaten combineert met de rijke wijnaroma’s uit de authentieke Portugese portvaten die gebruikt worden voor de afwerking.

Glen Moray 10YO Fired Oak
Neus:
Een snoepwinkel in een glas: gerstsuiker, stukjes ananas, gezouten karamel. Kies maar uit!

Smaak:
Zwartebessenjam en gekarameliseerd zoethout. Aangenaam zacht en kruidig met noten van vanille en eik.

Afdronk:
De pure chocolade smelt in de mond en vervaagt tot een vleugje rook en zachte vanille.

Glen Moray Fired Oak

21YO Portwood Finish
Neus:
Intense bessen vloeien over in romige vanille en rijke karamel met een toets van versgebakken peperkoek.

Smaak:
Mooi gebalanceerd en vol karakter. Zwarte bessen en drop domineren de eerste indruk, waarna volle karamel en chocolade met chilipeperextract het smaakpalet overnemen. Een echte smaaksensatie.

Afdronk:
Rijk en bevredigend. Pure chocolade en gekarameliseerde rozijnen blijven op de tong liggen, lang nadat de laatste slok werd geledigd.

Glen Moray 21Y Portwood