Nieuw – Glen Moray “Mastery”

Glen Moray Mastery

Een weergaloze malt whisky. Glen Moray Mastery

Gecreëerd uit vijf verschillende soorten oude whisky.

Met deze ultieme malt blend geeft Graham Coull, meesterdistiller van Glen Moray, zijn voorgangers erkenning voor hun werk. Glen Moray Mastery is een zacht, gepolijst en geraffineerd meesterwerk!

En het resultaat mag er wezen.

Een karaktervolle malt whisky met veel diepte, die de essentie van Glen Moray in zich draagt en doordrongen is van de tradities van Speyside.

Drie van de vijf gebruikte whisky’s werden ontwikkeld door de ‘Glen Moray’-voorvaderen van Graham, Robert Brown en Edwin Dodson. Daarnaast bevat de Mastery twee vintages van Graham zelf. Deze zijn bereid volgens technieken die voor het eerst werden toegepast door de oorspronkelijke pioniers van Glen Moray, James Haddow en zijn zoon Alexander Haddow.

“Deze editie ter ere van Glen Moray’s 120e verjaardag is opgedragen aan het traditionele vakmanschap van het merk en heft het glas op de vernieuwende techniek van rijping in wijnvaten. Een zacht, gepolijst en geraffineerd meesterwerk”.

Glen Moray mastery

Click hier om te lezen hoe Graham Coull vertelt over zijn creatie van de Mastery.

 

Een weergaloze malt whisky


Kleur:

Rijk goud

Geur:
Een geurexplosie van gesuikerde rabarbercrumble, chocoladerozijnen en op eikenhout gerookte amandelen.

Smaak:
Een cocktail van gebrande en geroosterde koffiebonen, gesmolten pure chocolade en zoete rozijnen geweekt in versterkte wijn. Rijk, complex en zeer goed gebalanceerd.

Afdronk:
Lang en bevredigend. Kruiden en eikenhout treden op de voorgrond. Een whisky om van te genieten en te overdenken.

Inhoud:
Limited Edition van 50 flessen. Elke fles heeft een eigen nummer en wordt geleverd in een lederen doos. Verkrijgbaar in 75cl.