Sonnema Clublid 2018

Leeuwarden is uitgeroepen tot Europese Hoofdstad 2018. Onder de naam Leeuwarden-Fryslân 2018 organiseren Leeuwarden en de provincie Friesland een afwisselend, artistiek programma. In de periode 2014-2019 met als hoogtepunt 2018, worden er vele tientallen grote, culturele evenementen georganiseerd. Deze evenementen vinden plaats door de gehele provincie inclusief het Waddengebied en met een sterk accent op de Friese Elfsteden, waaronder Bolsward: de vestigingsplaats van Sonnema Berenburg.

Een dergelijk groot gebeuren wordt pas een succes als het lokaal wordt gedragen. Niet alleen lokale en regionale overheden scharen zich achter dit unieke project, ook het bedrijfsleven steunt Culturele Hoofdstad 2018. Speciaal hiervoor is Club 2018 opgericht: een zakelijk netwerk voor het midden- en kleinbedrijf.  Het contract voor een samenwerking tussen Club 2018 en Sonnema is inmiddels getekend.

Het openingsweekend Culturele Hoofdstad 2018 vindt plaats op 26 en 27 januari a.s.: door de hele provincie worden dan feestelijke programma’s opgezet met als stralend middelpunt Leeuwarden, waar Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima hun opwachting zullen maken.

Sonnema zal, naast diverse samenwerkingen op het gebied van evenementen, het trekken van extra bezoekers naar het Sonnema BezoekersCentrum met CH2018-arrangementen, in dit kader ook een bijzondere co-marketing actie starten met partner Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad, LF2018. De verwachting is dat deze marketing actie medio mei zal starten.